30-08-2024

Den A.P. Møllerske Støttefond donerer spejderhytter til foreninger i hele Danmark

Fremtidens spejderhytte Illustration: LETH & GORI

Illustration: LETH & GORI

Lokale foreninger i hele Danmark bliver de glade modtagere af 32 eksemplarer af ”Fremtidens Spejderhytte”. Hytterne bliver fordelt med 15 i Jylland, fire på Fyn og 13 på Sjælland.

”Fremtidens Spejderhytte” er en nytænkning af den klassiske spejderhytte og er en del af Den A.P. Møllerske Støttefonds bevilling på 140 millioner kroner til et kvalitetsløft af spejderhytter og kredshuse. Bevillingen er også gået til at støtte en klimavenlig renovering af 68 eksisterende hytter.

Modtagerne af de nye hytter er udvalgt efter ansøgninger, hvor der er lagt vægt på foreningens behov, størrelse, ugentligt aktivitetsniveau samt den eksisterendes hyttes tilstand.

”Fremtidens Spejderhytte” er udviklet sammen med foreningen Spejderne og FDF via en arkitektkonkurrence. Konkurrencen blev vundet af Arkitektfirmaet LETH & GORI, der sammen med Rønnow Arkitekter og VEGA landskab, har skabt et koncept som nytænker den klassiske spejderhytte i både form og funktion. Designet har fokus på at åbne hytten mod omgivelserne og trække naturen ind.

 

22-08-2024

Flere fællesskaber skal styrke mænds mentale helbred

Flere Mænd i Fællesskaber Foto: Canva

Foto: Canva

Mange mænd har svært ved at tale om deres mentale helbred. Derfor skal der er etableres 25 nye gruppefællesskaber, der skal hjælpe mænd med at finde styrke i samvær om aktiviteter og samtale.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter Flere Mænd i Fællesskaber med en bevilling på 9,5 millioner kroner for at bidrage til projektets afsæt om selvhjælp – det vil sige idéen om, at der er hjælp og støtte i at møde ligesindede, der står i samme situation, som en selv.

Projektet ”Flere Mænd i Fællesskaber” gennemføres af FriSe, landsorganisationen for frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer, sammen med lokale medlemsorganisationer arbejde.

20-08-2024

Stor donation fra A.P. Møller Fonden gør det muligt at afslutte renoveringen af Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke Foto: Vor Frelsers Kirke

Foto: Vor Frelsers Kirke

Siden 2017 har stenhuggerne arbejdet på den store opgave med at renovere sandstenene på den ikoniske kirke på Christianshavn. En opgave, der er så kostbar og tidkrævende, at der har været en økonomisk risiko for, at arbejdet ikke kunne gøres færdigt. Den udfordring er nu løst ved, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer et trecifret millionbeløb til at færdiggøre arbejdet.

A.P. Møller Fonden støtter færdiggørelsen af renoveringen for at sikre kulturarven i et af landets mest ikoniske bygningsværker og samtidigt understøtte udviklingen af de højtspecialiserede håndværk, som kræves.

Hovedparten af det udestående arbejde drejer sig om sig om reparationer af gesimser og bånd på kirkens facade og bagside såvel som skulpturer, gesimser og bånd på selve tårnet.

Vor Frelsers Kirke udgør med sit karakteristiske snoede spir et af Københavns vigtigste vartegn og er en populær turistattraktion. Kirken er også en aktiv sognekirke, kendt og værdsat for de kirkelige handlinger og aktive musikliv.

14-08-2024

Nyindretning af samlingsgallerierne på ARoS

Aarhus Kunstmuseum ARoS Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

A.P. Møller Fonden støtter ARoS med at revitalisere museets egen samling ved at styrke formidlingen og tilgængeligheden, så endnu flere mennesker kan få gavn af den.

Med donationen bliver det muligt at nyindrette de af ARoS gallerier, som i dag rummer udstillingerne Human Nature og ARoS samling: 1960 – nu. Gallerierne vil blandt andet blive indrettet mere fleksibelt, så det bliver muligt i kortere eller længere perioder at formidle for eksempel enkelte kunstnere, kunsthistoriske eller samfundsaktuelle emner.

Det bredt anerkendte museum midt i Aarhus har mere end 600.000 besøgende om året. Museets faste samling rummer mere end 8.000 værker, som favner over mesterværker fra 1800-tallet til installationskunst i verdensklasse.

9-08-2024

A.P. Møller Fonden støtter videreudviklingen af "Hvad kan jeg blive?"

headspace Danmark - Hvad kan jeg blive? Foto: headspace Danmark

Foto: headspace Danmark

A.P. Møller Fonden støtter headspace Danmarks arbejde med at videreudvikle projektet “Hvad kan jeg blive?”. Formålet med ”Hvad kan jeg blive?” og Fondens bevilling på 15 millioner kroner er at støtte unge i deres valg af uddannelse, så sandsynligheden for at gennemføre uddannelsen bliver højere, fordi de trives bedre.

Indtil nu har ”Hvad kan jeg blive?” fokuseret på at øge elevernes viden om uddannelser – især erhvervsuddannelserne. Med den nye bevilling fra A.P. Møller Fonden bliver det muligt for headspace Danmark at arbejde med:

  • Samarbejde med Studievalg Danmark om erhvervsuddannelsesvejledning til både de gymnasieelever, der ikke trives fagligt i gymnasiet og de studenter, der ikke kommer i gang med en videregående uddannelse.
  • Øget støtte til FGU- og elever i folkeskolens ældste klasser, når de skal vælge uddannelser.
  • Styrket indsats på erhvervsuddannelserne i form af bedre værktøjer for erhvervsskolelærere og -vejledere til at støtte elever i mistrivsel.

A.P. Møller Fonden har tidligere støttet etableringen af ”Hvad kan jeg blive?” med 17 millioner kroner.

7-08-2024

Røde Kors åbner 20 nye fællesskabshuse over hele landet

To personer sidder og drikker kaffe Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 15 millioner kroner vil Røde Kors i løbet af de næste 3 år åbne 20 nye huse, der skal danne rammen for fællesskab og medmenneskelighed.

Husene bliver et åndehul, hvor mennesker kan mødes over en kop kaffe og få støtte i livets store og små kriser. Ambitionen er at styrke trivslen og mindske ensomheden i lokalsamfundet.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter de 20 nye fællesskabshuse for at styrke rammerne for fællesskaber mellem mennesker, bekæmpe ensomhed og i sidste ende øge det enkelte menneskes muligheder for at hjælpe sig selv.

Husene skal ligge i hele Danmark og Røde Kors er i gang med at finde egnede steder på centrale beliggenheder, så det bliver let at finde derhen. De vil blive drevet af lokale frivillige, og alle skal føle sig velkomne, når de træder ind i husene.

Tanken er også, at det fællesskab, der vil opstå i de nye huse, kan tiltrække både flere unge frivillige og skabe et større engagement i byen, samt styrke samarbejdet med kommune, andre lokale organisationer og borgergrupper.