Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole nye hal Foto: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole

Foto: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole

Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskoles nye hal Foto: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole

Foto: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole

Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskoles nye hal Foto: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole

Foto: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole

Multihal på Det Blå Gymnasium i Tønder

Gennem de seneste år er Det Blå Gymnasium & Tønder Handelsskoles campus løbende blevet moderniseret. I den forbindelse er faciliteterne blevet udbygget med ønsket om at skabe et unikt og attraktivt campusmiljø inspireret af den amerikanske college-model.

Nu har elever og lærere på Det Blå Gymnasium & Tønder Handelsskole fået en ny multihal på ca. 1.300 kvadratmeter samt en bygning på ca. 400 kvadratmeter med omklædningsfaciliteter og motionscenter. Multihallen vil blandt andet kunne bruges til morgensamlinger, fester, gæstelærerbesøg og naturligvis idrætsundervisning og -arrangementer.

Campus Tønder fungerer som en ”by i byen” som ikke lukker og slukker, når undervisningen er færdig. Med fælleshus, kollegium, et bredt spektrum af uddannelser og ikke mindst idrætsfaciliteter. En campus, som er så attraktiv, at eleverne kommer langvejs fra. Og det både fra nord såvel som fra syd for grænsen.

A.P. Møller Fonden har støttet byggeriet af Campus Tønder med 22,5 millioner kroner for at gøre de fysiske rammer mere attraktive for de unge på ikke mindst EUX, EUD, HTX og HHX-uddannelserne og dermed bidrage til, at flere unge tager en af de erhvervsfaglige uddannelser, som erhvervslivet har brug for.

Den nye multihal blev indviet i maj 2024.

Fakta

Projekt: Multihal på Det Blå Gymnasium og Campus Tønder
Organisation: Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole
Periode: 2022-2024
Arkitekt: ARKKON Arkitekter
Støtte: 22,5 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden