8-08-2023

4. Maj Kollegiet i Aalborg fremtidssikres

4. Maj Kollegiet i Aalborg står som et monument for modstandskampen under Besættelsen 1940-45. Kollegiet blev indviet den 4. maj 1950 og har siden været hjem for mere end 1.000 studerende, som alle kan dokumentere familierelationer til medlemmer af modstandsbevægelsen.

Med en bevilling på 44,2 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden skal kollegiet nu gennemgå en gennemgribende renovering. Renoveringen omfatter blandt andet energirenovering af kollegiets klimaskærm, udskiftning af tekniske installationer og renovering af indvendige overflader. Derudover ændres kælderetagen til en parterre-etage indrettet til studierum, TV-stue, fitness og socialt samvær. Umiddelbart uden for parterre-etagen indrettes et udendørs opholdsrum.

A.P. Møller Fonden støtter renoveringen af 4. Maj Kollegiet i Aalborg for at sikre tidssvarende rammer om kollegiet og det helt særlige fællesskab, kollegianerne fastholder med f.eks. den stærke kobling til modstandsbevægelsens historie og de daglige fællesspisninger.

Kollegiet i Aalborg udmærker sig som det eneste af 4. Maj Kollegierne ved at have fastholdt den oprindelige madordning, hvor de studerende spiser morgenmad og aftensmad sammen de fem af ugens syv dage.

Kollegiet forventes at være færdigrenoveret i 2025 i forbindelse med husets 75 års jubilæum.