Palliationscentret på Sankt Lukas Stiftelsen

Sankt Lukas Stiftelsen set fra luften Foto: Sankt Lukas Stiftelsen

Foto: Sankt Lukas Stiftelsen

Alt for mange mennesker dør uden at få tilbudt tilstrækkelig lindring og støtte. Derfor vil Sankt Lukas Stiftelsen bygge et nyt moderne hospice, så flere uhelbredeligt syge får bedre betingelser i den sidste svære tid. Det nye hospice vil blive opført på Sankt Lukas Stiftelsens grund i Hellerup, hvilket er muligt takket være donationer på 260 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 100 millioner kroner fra selskabet Sorana A/S.

Sankt Lukas Stiftelsen – med midler fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Sorana A/S – går nu i gang med en ambitiøs udviklingsplan kaldet Palliationscentret. Takket være støtten fra fondene bliver det blandt andet muligt at bygge et nyt voksenhospice med plads til 36 patienter og et nyt og større børne- og ungehospice med plads til 8 indlagte familier. Hertil kommer bedre rammer for det hospiceteam, som kører ud til de mennesker, der ønsker at dø hjemme og et daghospice, der vil gøre det muligt at tilbyde flere uhelbredeligt syge den såkaldt palliative behandling og støtte.

”Værdighed, lindring og trygge rammer er altafgørende, når livstruende sygdom rammer. Det gælder både for den enkelte sygdomsramte såvel som for de pårørende. Da behovet for flere pladser er stort, støtter Fonden op om udbygningen og kvalitetsløftet af Sankt Lukas Stiftelsens Hospice,” siger formand for Den A. P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Med det nye byggeri får alle Sankt Lukas Stiftelsens enheder mere kapacitet, herunder voksenhospicet, det udgående hospiceteam, børne- og ungehospicet samt et helt nyt daghospice. I praksis betyder det, at Sankt Lukas Stiftelsen i 2030 vil kunne tage imod ca. 2100 patienter om året mod 600 i dag. Det nye center skaber samtidigt langt bedre rammer, som gør det muligt at styrke sammenhængen mellem de faste hospicepladser og de udgående hospiceteams.

Palliationscentret er et stort ønske for Sankt Lukas Stiftelsen, der har spillet en nøglerolle for udviklingen af palliative tilbud i Danmark, bl.a. med indførelsen af det første hospice i 1992 og det første hospice for børn og unge i 2015.

Der vil blive afholdt en arkitektkonkurrence og der skal gennemføres en planproces i Gentofte Kommune.

FAKTA

PROJEKT: Nyt state-of-the-art hospicebyggeri på Sankt Lukas Stiftelsen
ORGANISATION: Fonden Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen
PERIODE: 2023-2027
STØTTE: 260 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 100 millioner kroner fra selskabet Sorana A/S
SE MERE: Sankt Lukas Stiftelsen