20-08-2024

Stor donation fra A.P. Møller Fonden gør det muligt at afslutte renoveringen af Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke Foto: Vor Frelsers Kirke

Foto: Vor Frelsers Kirke

Siden 2017 har stenhuggerne arbejdet på den store opgave med at renovere sandstenene på den ikoniske kirke på Christianshavn. En opgave, der er så kostbar og tidkrævende, at der har været en økonomisk risiko for, at arbejdet ikke kunne gøres færdigt. Den udfordring er nu løst ved, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer et trecifret millionbeløb til at færdiggøre arbejdet.

A.P. Møller Fonden støtter færdiggørelsen af renoveringen for at sikre kulturarven i et af landets mest ikoniske bygningsværker og samtidigt understøtte udviklingen af de højtspecialiserede håndværk, som kræves.

Hovedparten af det udestående arbejde drejer sig om sig om reparationer af gesimser og bånd på kirkens facade og bagside såvel som skulpturer, gesimser og bånd på selve tårnet.

Vor Frelsers Kirke udgør med sit karakteristiske snoede spir et af Københavns vigtigste vartegn og er en populær turistattraktion. Kirken er også en aktiv sognekirke, kendt og værdsat for de kirkelige handlinger og aktive musikliv.