Stifters vilje og fundatsen er grundlaget for Fondens virke. Fonden ser gerne, at bevillinger har en geografisk spredning i Danmark og inddrager klima, miljø eller andre bæredygtighedsaspekter, hvor det er relevant. Når bestyrelsen har behandlet og taget beslutning om en bevilling, sender Fonden bevillingsbrev til bevillingsmodtager. Ansvar for udmøntning af bevillingen påhviler alene bevillingsmodtageren.

Fondens uddelingsaktiviteter, der varetages af bestyrelsen og understøttes af en organisation med omkring 20 ansatte, anses ikke for at have direkte eller væsentlige negative påvirkninger på miljø-, klima-, sociale- og personaleforhold, menneskerettigheder samt korruption og bestikkelse. Fondens ledelse varetager de nævnte forhold i overensstemmelse med gældende lovgivning. Fonden har ikke identificeret væsentlige risici og har derfor ikke udarbejdet formelle politikker og procedurer, redegjort for risici indenfor miljø, klima-, sociale- og personaleforhold eller forhold vedrørende respekt for menneskerettigheder, bekæmpelse af korruption og bestikkelse.

Fonden har fortsat sit arbejde med at forberede en metodisk tilgang til håndtering af informationer om ESG-relaterede forhold i Fondens uddelinger. I forbindelse med behandlingen af ansøgninger stilles ansøger en række spørgsmål med afsæt i fundatsen og fokus på ESG-relaterede forhold, for eksempel CO2-aftryk, tilgængelighed, arbejdsmiljø og sikkerhed m.v.

Fondens erhvervsmæssige aktiviteter varetages af A.P. Møller Holding A/S, som Fonden ejer 100%. A.P. Møller Holding A/S udøver det aktive ejerskab i A.P. Møller Koncernen og investerer i samt opbygger nyttig virksomhed. A.P. Møller Holding A/S udarbejder koncernregnskab, herunder redegørelse for samfundsansvar. Koncernens selskaber definerer deres egne ESG politikker med udgangspunkt i selskabets forretningsmodel.