30-01-2024

Stor donation til at udvikle Spejdercenter Holmen

Spejdercenter Holmen "Fællesskabert Arsenaløen" Foto: Det Danske Spejderkorps / Morten Hatting Voltelen

Foto: Det Danske Spejderkorps / Morten Hatting Voltelen

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bevilger 17 millioner kroner til udvikling af ”Fællesskabet Arsenaløen” i København, der ejes og drives af Det Danske Spejderkorps. Fondens bevilling går til et frivillighus for foreninger, der arbejder med børn og unge.

Med overtagelse af hele Spejdercenter Holmen i 2022 har Det Danske Spejderkorps fået mulighed for at udvikle ”Fællesskabet Arsenaløen”, der skal være et attraktivt sted for foreninger midt i København. Med bevillingen fra A.P. Møller Fonden kan arbejdet nu for alvor komme i gang.

A.P. Møller Fonden støtter projektet for at skabe bedre rammer for spejdere og andre foreningsfrivillige på et helt særligt sted, hvor by, natur og historiske bygninger mødes.

Frivillighuset skal være et naturligt mødested for frivillige fællesskaber, foreninger og organisationer, der arbejder med børn og unge. Her vil der være plads til både kurser, workshops og det daglige arbejde. Omverdenen vil også blive inviteret indenfor til forskellige arrangementer, seminarer og kurser.

Det forventes, at projektet bliver færdigt i etaper over de kommende to år.