Et staldbyggeri giver for første gang fælles opstaldning til heste, vognporte, kuskerum og servicefaciliteter i Dyrehaven. Foto: Jens Lindhe

I alt 24 heste og et tilsvarende antal vogne får plads på de 965 m2 staldareal. Foto: Jens Lindhe

Kaperstalden ligger tæt på Kongeporten og Dyrehavsbakken. Foto: Jens Lindhe

Kaperkørsel har siden 1700-tallet været en del af den særlige stemning i Dyrehaven. Foto: Jens Lindhe

Kaperstald i Dyrehaven

Ankommer man til Dyrehaven gennem indgangen ved Klampenborg Station, støder man formentlig på Kaperkuskene og de mange hestevogne, som tilbyder besøgende kørsel rundt i den store have. Et tilbud der har eksisteret siden midten af 1700-tallet, da haven blev åbnet for offentligheden.

Med sin lange historiske tilknytning til stedet er kaperkørsel et stykke kulturhistorie uløseligt sammenvokset med Dyrehaven og de oplevelser, som mange forbinder med en tur i haven.

I 2015 fik kaperne og deres heste nye forhold. Et nyt staldbyggeri giver dem for første gang fælles opstaldning til hestene, en vognport til vognene, et kuskerum samt servicefaciliteter. Der er åbnet op mellem bygningerne og landskabet, så besøgende i Dyrehaven kan følge med i livet omkring hestene året rundt. Det samlede staldareal er på 965 m2 med plads til 24 heste og et tilsvarende antal vogne.

FAKTA

PROJEKT: Opførelse af kaperstald
STED: Dyrehaven, København
PERIODE: 2014-2015
ARKITEKT: Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS
BYGHERRE: Naturstyrelsen Hovedstaden
STØRRELSE: 965 m2
KAPACITET: 24 heste, 24 vogne
STØTTE: 7,7 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
SE MERE: Naturstyrelsen