Uddannelsescenter Holstebro
På Uddannelsescenter Holstebro (UCH) skal der etableres en moderne fødevareskole, hvor tværfaglighed og bæredygtighed på tværs af skolens fire uddannelser af bagere, gourmetslagtere, gastronomer og ernæringsassistenter bliver gennemgående.
Skolen vil med projektet samle uddannelserne i den gamle slagterfagskole, hvor eleverne får gode faglige og sociale miljøer at tage deres uddannelse i. Centralt i projektet står et helt nyt multikøkken, der giver eleverne mulighed for at arbejde sammen på nye måder. Samtidig kan især besøgende folkeskoleelever få et godt og tidssvarende indblik i fødevarefagene og de muligheder, fødevareuddannelser tilbyder. Ambitionen er, at flere unge vælger en uddannelse indenfor fødevarefagene.
Planerne for den nye fødevareskole er blevet til gennem en udviklingsproces, hvor samskabelse med elever og undervisere samt input fra branchen har været omdrejningspunktet.
Den nye fødevareskole forventes at åbne gradvist fra efteråret 2025.
PROJEKT: Fremtidens bæredygtige fødevareskole
ORGANISATION: Uddannelsescenter Holstebro
PERIODE: 2023-2025
STØTTE: 13 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden